Форум Муза - And it's all about the books ...

Кой е онлайн?
Общо онлайн са 9 потребители: 1 Регистриран, 0 Скрити и 8 Гости

iv_an

Най-много потребители онлайн: 468, на Сря Ное 10, 2010 8:49 pm
Top posters
Дийдра (4000)
 
Raven (3260)
 
djenitoo (2869)
 
Alex (2308)
 
Topcho (2071)
 
Zhu (1253)
 
krasy (1195)
 
PlamS (1162)
 
gabolinno (977)
 
Ellendary (946)
 
You are not connected. Please login or register

Муза » Книги » Ревюта » Ревю:Обсебена от теб - Силвия Дей

Ревю:Обсебена от теб - Силвия Дей

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Paris_love

avatar
Новочетящ
Новочетящ


Издател: СофтПрес
Преводач: Милена Радева Преводач: Цветомира Панчева
Година на издаване: 2014
Брой на страници: 384
Цена :15.99лв.

Силвия Дей e автор №1 на New York Times и международен автор на бестселъри с повече от 20 романа, отличени с престижни награди и издадени в над 40 страни. Тя е бестселър автор №1 в 23 държави, а книгите й се издават в милионни тиражи. Правата за екранизиране на поредицата „Кросфайър“ са закупени от Lionsgate.

А ето и личното ми мнение за самата книга :)
Мисля ,че не мога да и  дам  повече от 3 от 5 звездички.Просто в цялата книга сякаш не се случваше нищо друго освен Ева и Гидиън да си звънят през 5 мин . за да си казват колко си липсват и се обичат , а като се видят да спят заедно.Ясно че книгата е еротичен роман , но в предишните три сякаш се случваше нещо по-интересно , имаше малко повече развитие в действието и в самите персонажи.
В тази книга отново си проличава силно изразеното чувство за власт и контрол на Гидиън.Той винаги трябва да знае какво се случва и то да се случва с неговото позволение, а Ева уж на моменти се съпротивлява с това му поведение , но само като я нарече "ангелче" и тя е готова да се предаде и да се съгласи с всичко .
Никога не съм харесвала този тип връзки , където само мъжът е водещата фигура и той определя правилата , а жената покорно се съгласява , а повечето такива еротични романи на пазара налагат именно този модел(който за мое учудване доста се харесва)
Първите три книги също така ми звучаха малко по -реалистично (ако мога изобщо да се изразя така).
Интересното в тази книга е и ,че е представена гледната точка на Гидиън.Главите се редуват-една е от името на Ева , следващата от негово име и т.н.т.Отначало ми беше малко объркващо докато превключа от единия на другия , но после се свиква и е доста интересно да се видят нещата и от мъжка гледна точка.Това до някаква степен успява да смекчи твърде властното му поведение като разкрива силната загриженост и любов които изпитва към Ева.
Харесват ми и моментите с Кари и Ева -винаги се отнасят с доброта и нежност един към друг , винаги са искрени в мнението си един за друг и винаги са готови да си помогнат.На моменти Кари е доста вятърничев , но определено го харесвам като образ.
В книгата както и в цялата поредица се засяга и темата за насилието , която е съвсем актуална в нашето общество днес.,поради което се надявам да повлияе положително върху този проблем .
Книгата е пропита с болката и страданието на героите В определени моменти Гидиън показва слабост , вижда се как черупката се пропуква и той е уязвим, готов е да излее мъката си пред Ева и това ми хареса.Трудно е за един толкова силен и властен мъж да покаже слабостите си .
Цялостното ми мнение за книгата е ,че имаше доста излишни моменти и "разтягана не локуми" , за да се запълнят 382 страници.Нещата можеха да се представят малко по сбито.Ще довърша поредицата ,защото ми е интересен финалът ,а пък и Ева и Гидиън са ми много сладки на моменти , симпатизирам им в някой отношения и изобщо не мога да ги разбера в други , но все пак това е книга , една съвременна приказка ,която очаквам да завърши с щастлив край.
                          "- Все още съм ти ядосана -казах му
                            - Знам.
                            - И  все още съм влюбена в теб.
                            - Слава богу."

http://booumouse.blogspot.bg/

didaniq


Новороден
Новороден
супер

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите

Активни теми за днес