Форум Муза - And it's all about the books ...

Latest topics
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 8 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 8 Гости :: 2 Bots

Нула

Най-много потребители онлайн: 468, на Сря Ное 10, 2010 8:49 pm
Top posters
Дийдра (4060)
Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10 
Raven (3267)
Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10 
djenitoo (2868)
Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10 
Alex (2308)
Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10 
Topcho (2189)
Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10 
Zhu (1253)
Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10 
krasy (1195)
Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10 
PlamS (1162)
Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10 
gabolinno (977)
Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10 
Ellendary (951)
Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10 

Top posting users this month
mitseva
Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10 
Svetleto
Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10Терзания(ревю) Cap10 You are not connected. Please login or register

Муза » Книги » Ревюта » Терзания(ревю)

Терзания(ревю)

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1Терзания(ревю) Empty Терзания(ревю) on Нед Май 10, 2015 11:09 pm

mockingjay

mockingjay
Преводач
Преводач
[img]Терзания(ревю) 2vnric8[/img]

"Терзания" на Лорън Кейт е втора книга от поредицата "Паднали ангели". В България доби популярност преди няколко години. Поредицата се издава от издателство "Intense" и всяка книга струва по 15лв. Първата книга ми хареса страшно много, въпреки всеобщото мнение, че е скучна. Имаше мистерия и не знаех какво точно може да се случи до самия край. Това че Даниел Григори е паднал ангел не беше тайна за никого, все пак заглавието се отнася за него, но всичко друго около него бе забулено в мистерия. Много ми беше интересно да чета как Лус и Пен ровеха на невъзможни места, за да научат нещичко за миналото му. Във "Терзания" обаче нещо се обърка. Тази мистерия и тайнственост около Лус и Даниел не се загуби, но беше изместена от безкрайни караници и лоши решения от страна и на двамата.
  Спомнете си Лус от първата книга- както беше в "Меч и Кръст"- беше любопитна, забавна (доколкото позволяваше онзи изолиран интернат) и се доверяваше на Даниел за всичко. Във втората книга обаче това се промени. Само защото той я остави на безопасно място и не й даваше информация, за да не я излага на опасност, не беше основание да се съмнява в него. Ама като ви кажа съмнява, значи беше яко съмнение. Начинът по който оспорваше всяко негово решение и постъпка, поне за мен, беше супер тъпо и дразнещо. Действията й и заключенията й на моменти бяха доста нелогични и несвързани. Разбира се не беше като тя да не може да мръдне и на 2 метра от училището. Тя имаше пълна свобода, но как я използваше е друг въпрос. Ще ви кажа отговора- на няколко пъти за малко да я убият. Лъжеше близките си хора, защото не можеше да им каже в какви бъркотии се е забъркала. За това обаче я разбирам- правеше го, за да не ги излага на опасност, но не мисля че това беше начинът. Положителното, и това което ми хареса, при Лус беше че се научи как да вижда през вестителите. Това обаче също й даде още повече поводи за съмнение относно Даниел. Но пък от читателска гледна точка беше интересно да надзърна в миналите й животи.

“Don't go," she whispered, her eyes closed. It was all happening too fast. She couldn't give Daniel up. Not yet. She didn't think she ever could.”

“I know nothing. I know no one. I’m lonely. Every time I see you, you’ve put up some new wall, and you never let me in.”

  Ако мислите, че Даниел е бил цвете за мирисане, ще сбъркате. И той имаше своите тъпи моменти, нищо че бяха по-малко от тези на Лус. Той от своя страна грешеше доста по отношение на нея. Не й казваше почти нищо, изолирайки я напълно от случващото се. Да, мислеше си, че по този начин я защитава, но неговото беше малко прекалено и я отблъсна от себе си. Почти не се виждаха, а когато най-накрая се промъкваше да я види като някой бандит, си говореха празни приказки. Казваше й, че всичко ще е наред, а Лус се мусеше, заради своите съмнения относно него. Не й беше казал, че е ходил и с други момичета. Няма значение, че не са били дори малко толкова важни за него, колкото е тя- това си е много за осмисляне. Малко информация оттук-оттам нямаше да я убие. Буквално я третираше като малко дете, което не разбира какво се случва. Сега малко положителни страни. Имаше няколко големи нейни издънки на които той стана пряк свидетел, но не каза и дума. Стисна зъби и продължи да я обича както винаги. Когато (според мен поне) използва някаква разновидност на изтърканата фраза "трябва ни малко време да помислим", той направо рухна. Доколкото беше описан, но беше адски стреснат. Не мисля, че тя трябваше да го подлага на такива неща, но какво да се прави. Хареса ми тази сила, която не знам дали идваше от природата му на все прощаващ ангел, или от самия него.

“Would he find her?
Without question.
Would he save her?
Always.”


“I have to go," he said at last, getting to his feet. "I shouldn't even be here, but I cannot keep my self away from you. I worry about you in every waking moment. I love you, Luce. So much it hurts.”

  Новите персонажи в "Терзания" бяха двама- Шелби и Майлс. Разбира се, имаше и още, но не бяха от такава особена важност. Сега малко за тези двамата.
  Шелби се появи в книгата като намусената нова съквартирантка на Лус. Отначало беше доста сприхава и остра спрямо Лус, но за това си имаше причина. Впоследствие обаче след като се опознаха, двете момичета се сприятелиха. Шелби беше много приятен за четене герой. Имаше много забавни описания за различните йога пози, които заема и какви нейни цветя Лус непрестанно събаря.

“This estrogen force field needs to dissipate... Move along. All of you. Now!”

"Seriously? Would you want to be called a nephil? It sounds like a bag you carry your shame in. No, thanks. Nephilim it is, no matter how many of us you're talking about.”

  Майлс се много ми напомняше на Кам. Същият подход към Лус, същото мило държание, беше също така внимателен и приятелски настроен. Но тъй като един вид се опарих с Кам в първата книга, и сега имах задръжки към Майлс. За щастие той не оправда съмненията ми. Не че нямаше моменти в които ми идеше да му избия зъбите, но това не беше по негова вина. Отново беше заради мис Лусинда. Тя много яко го подлъга и накрая той стана жертва на връзката й с Даниел. Най-готиното беше, когато накрая на книгата я спаси. Наистина беше забележително, не заради това че я спаси, а начина по който го направи. Очаквам с нетърпение да видя какво ще се случи нататък с него.
  Като цяло книгата беше на моменти. Понякога беше доста мудна и препълнена с излишни описания, а понякога беше много интересна и увлекателна. В Goodreads й дадох 3 звезди. "Терзания" ми хареса, независимо от спадовете на главните герои. Определено поредицата влиза в списъка ми за купуване. Приятно четене.

http://scileshobbyzone.blogspot.bg/

2Терзания(ревю) Empty Re: Терзания(ревю) on Вто Май 12, 2015 4:12 pm

Topcho

Topcho
Творец на форума
Творец на форума
Аз май съм от тия, споделящи всеобщото мнение за първата книга laughting hand Но наистина последните няколко глави възбудиха интереса ми достатъчно, та напоследък да почна да преосмислям решението си дали да не завърша поредицата. Поне цялата е издадена вече на български (въздъхва облекчено). Но пък факта, че определяш втората книга на по-ниско рамнище от първата... няххх...

Ще чакам да прочетеш и другите и да кажеш. Всъщност, тази поредица вече цялата са ми я разказвали, но нищо не помня Very Happy

http://topchochanbooks.blogspot.com/

3Терзания(ревю) Empty Re: Терзания(ревю) on Вто Май 12, 2015 7:11 pm

.BIRDY CHER

.BIRDY CHER
Новочетящ
Новочетящ
Относно книга #1
Аз от друга страна бях пленена в началото на историята, а краят ме отблъсна.
Относно книга #2
Започна впечатляващо. Измина година и нещо, все още обаче си спомням насладата да чета пролога. Не говоря за сюжет, говоря за стил. Добър стил, който малко или много липсваше на „Паднали ангели“.
Най-големия фал в „Терзания“ беше агресивността на Лу спрямо Даниел. Чувствах я дезориентирана и раздразнена, твърде неприятно е да се стои в компанията ѝ. Но чак сега разбирам, че това е мой фал.
Относно ревюто
@mockingjay хубаво ревю! Караниците между MC, запомнила съм ги като дразнещи отклонения, забавяне на действието. А то какво било! Прогледнах, живяла съм в лъжа. Моят фал. laughting hand

4Терзания(ревю) Empty Re: Терзания(ревю) on Нед Сеп 27, 2015 3:55 pm

mockingjay

mockingjay
Преводач
Преводач
@Topcho написа:Аз май съм от тия, споделящи всеобщото мнение за първата книга laughting hand Но наистина последните няколко глави възбудиха интереса ми достатъчно, та напоследък да почна да преосмислям решението си дали да не завърша поредицата. Поне цялата е издадена вече на български (въздъхва облекчено). Но пък факта, че определяш втората книга на по-ниско рамнище от първата... няххх...

Ще чакам да прочетеш и другите и да кажеш. Всъщност, тази поредица вече цялата са ми я разказвали, но нищо не помня Very HappyАко желаеш, можеш да влезеш в блога ми (той ми е зададен като сайт тук). Та там има ревюта и на 3 и 4 книга.

http://scileshobbyzone.blogspot.bg/

5Терзания(ревю) Empty Re: Терзания(ревю) on Нед Сеп 27, 2015 6:00 pm

Topcho

Topcho
Творец на форума
Творец на форума
Блогчето го имам на следени и наскоро наистина прочетох ревюто за "Екстаз" Very Happy Коментарът ти за Лус ми вдъхна надежда... макар че мнението ти за края ме обезпокои Very Happy

Честно казано, засега предстоящата книга на Кам ми е най-голямата променлива относно решението ми какво да правя с поредицата. От една страна, плюсовете са: Кам ми беше супер интересен като герой и далеч не така стереотипен като Даниел; освен това, в неговата книга всички събития, за които споменаваш в ревютата си, може да придобият по-заключителен вид.
Минусите са: Още една книга? Още една? И дори не е сигурно, че ще я издадат на български...

Е, предполагам, ще почакам и ще видя. книгата излиза на английски след месец и половина, после ще се ослушвам за вести от българските издатели.

http://topchochanbooks.blogspot.com/

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите

Активни теми за днес